4.22.2021

Тренування уваги


⚡ 5 ВПРАВ ДЛЯ ТРЕНУВАННЯ УВАГИ
Однією з найбільших проблем при підготовці до ЗНО є не стільки великий обсяг інформації, яку треба запам’ятати, а те, що себе майже неможливо змусити сконцентруватись на цій інформації. На щастя, увагу, як і будь-яку іншу властивість нашого мозку, можна тренувати. Ми підібрали 5 простих щоденних вправ, які покращать вашу увагу! 😉
💨 1. Уважно дихаємо.
Сядьте в зручну позу на підлозі або на стільці. Спина пряма, руки лежать спокійно, очі прикриті. Внутрішньо зверніть увагу на своє дихання. Дихайте глибоко і уважно стежте за кожним вдихом і видихом. Не занурюйтесь у жодну думку, що лізтиме в голову. Завжди повертайте увагу до вдиху і видиху. Стежте за тим, як повітря проникає через дихальні шляхи в ваші легені, повільно наповнює і розширює їх. А потім, після паузи, так само повільно покидає, проходячи в зворотному напрямку.
Це хороша вправа не лише для підвищення зосередженості, а й для оперативного усунення зайвого хвилювання, наприклад, перед екзаменом, ЗНО, важливою зустріччю, побаченням.
Час виконання 3-5 хвилин. З кожним разом збільшуйте час на виконання.
✏ 2. Вправа «Лінія».
На чистому аркуші паперу за допомогою олівця чи ручки, дуже повільно і плавно, ведете лінію і зосереджує всі думки і увагу тільки на ній. Як тільки зловили себе на відволіканні — робите маленький пік наверх, як на кардіограмі, і продовжуєте. За підсумками неважко підрахувати кількість відволікань. Хороший рівень концентрації, якщо за три хвилини немає жодного піку.
💻 3. Секундна стрілка.
Поставте годинник перед собою під час будь-якої цікавої програми/серіалу. Протягом 2-х хвилин утримуйте увагу тільки на секундній стрілці, не відволікаючись на те, що відбувається на екрані.
👞 4. Прості дії.
Спробуйте привчити себе робити якісь дії з найбільш можливою концентрацією уваги. Наприклад, зав'язувати шнурки, мити посуд, або навіть переставляти ноги при ходьбі не на автоматі, а так, ніби робите щось складне.
👀 5. Симультанне запам’ятовування.
«Симультанне» означає «миттєве»: за одну мить, за один короткий спалах світла наш мозок здатний сприйняти (побачити, зрозуміти, обробити) величезний обсяг інформації. І цього можна досягнути через тренування.
Киньте секундний погляд на яскраво освітлену сторінку з метою побачити і запам’ятати якомога більший обсяг інформації. Тренуйтеся і порівнюйте результати подальших спроб.
Успіхів у тренуванні уваги!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

ЯК ПРАВИЛЬНО ДИХАТИ ПРИ ПАНІЧНИХ АТАКАХ? Раптова поява почуття страху смерті і незрозумілою сильної тривоги може бути обумовлено реакцією ве...