3.28.2022

Як подолати паніку під час війни: дієві вправи для дітей та дорослих. Частина 2

 Подолати паніку під час війни допоможуть прості та дієві вправи. Вони підійдуть для дітей та дорослих

Рекомендуємо зберегти вправи в нотатки або виписати, адже в стані стресу ви можете їх не згадати. І за можливості - перечитувати й повторювати. 

  • Очі в різні боки

Рухайте очима в різні боки: подивіться вверх, вниз, прямо, а потім повільно праворуч до упору й затримайте погляд. Потім знову: вперед, ліворуч і затримайтесь в крайній точці. Тоді - знову прямо. Ця вправа залучає "блудний нерв", аби ми розслабилися. Дітям можна чимось шелестіти, щоби вони на це дивилися й переводили погляд.

  • Язик-прибиральник

Корінець язика пов’язаний із частиною нервової системи, яка також відповідає за заспокоєння. Висуньте язик у напрямку грудної клітки, а потім зробіть язикову гімнастику. Уявіть, що ваш язик прибирає стелю, потім - стіни й підлогу. Імітуйте полоскання горла.

  • Я - океан   
  Уявіть, що ви миттєво виростаєте розміром в океан. Величезними як сонячний промінь чи найвища гора, стаєте дуже високими та широкими по горизонталі та вертикалі. Відчуйте, що за вами - сила вашого роду, країни, військових, досвіду. Відчуйте, який стан приходить. Буде класно поставити на заставку телефона фото океану.

У нас є вибір. Можемо відчувати себе маленькими склянками води, чого від нас очікують вороги, а можемо - величезними океанами. Які можуть вмістити в себе всю тяжкість часу, з якою ми зіштовхнулися.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

ЯК ПРАВИЛЬНО ДИХАТИ ПРИ ПАНІЧНИХ АТАКАХ? Раптова поява почуття страху смерті і незрозумілою сильної тривоги може бути обумовлено реакцією ве...